O DRUŠTVU

Jurij Kocuvan, u.d.i.a.

Davčna številka: 36953393
Matična številka: 1148630000
IBAN: SI56 0297 0025 4465 988 (NLB d.d.)

DAD pristopna izjava (PDF)

Društvo arhitektov Dolenjske in Bele krajine deluje leta 1997 kot strokovna avtoriteta v najširšem pomenu. Med glavne aktivnosti društva sodijo strokovno raziskovalno delo ter promocija arhitekture, oblikovanja in prostorskega načrtovanja. Skrbimo za pospeševanje, podporo in razvoj vseh dejavnosti, ki se ukvarjajo s področjem arhitekture in urejanja prostora. Povezujemo se s sorodnimi strokovnimi organizacijami v širšem prostoru, kot tudi lokalnimi organizacijami ter se aktivno vključujemo v družbeno dogajanje.

Organiziramo strokovna srečanja, predavanja, strokovne ekskurzije in razstave. Že nekaj let poteka niz strokovnih srečanj pod skupnim imenom »Pravokotna miza«, namenjenih najširši javnosti. Organiziranih je bilo že več strokovnih ekskurzij in ogledov objektov, proizvodnih obratov in sejmov. Občasno prirejamo »arhitekturne svetovalnice«, na katerih v okviru možnosti nudimo brezplačno strokovno pomoč laični javnosti. Več let se z organizacijo urbanih sprehodov in spoznavanjem lokalnega okolja pridružujemo globalnemu gibanju »Jane’s Walk«. Prirejamo redne bienalne razstave članov društva pod skupnim imenom »Odkrita arhitektura«. Med odmevne sodi tudi raziskovalni projekt »Odkrita arhitektura 1900–2000 v Mestni občini Novo mesto«, ki predstavlja mejnik v sistematični strokovni obravnavi in vrednotenju arhitekture in prostorskega urejanja v širšem prostoru Novega mesta.

Vabimo vas, da se nam pridružite, dobrodošli tudi mlajši člani in študentje. Naša srečanja so odprta za vse člane, pričakujete lahko živahne in zabavne razprave o arhitekturni problematiki in prostoru.

Delovanje DAD podpira Mestna občina Novo mesto.